Шарчевић: Не продаје се зграда школе, у питању је грешка

јануар 23 13:58 2018

Вест да је за сутра заказана продаја Железничке техничке школе у Београду многе је изненадила, јер би то била прва школа у Србији која се продаје и то због неизмиреног дуга њеног власника – “Железница Србије” према својим радницима.

Министар просвете Младен Шарчевић је рекао да је неко направио превид током поделе Железнице на четири компаније.

“Нас је Правобранилаштво известило одмах, ми смо јуче уложили приговор како се то не би десило јер је рок до 24. јануара. Разговарао сам са управом Железница, и данас су моје колеге разговарале са министарком Михајловић”, рекао је Шарчевић.

Наводи да је некада радио у том комплексу и да зна како изгледа – ту је средња, висока железничка школа, дом ученика, студентски дом и био је Стандард за железничаре.

“У сваком случају неће школа ићи из свог простора јер држави треба тај кадар и, друго, некаква грешка која је настала у тој имовини ће се исправити”, поручио је Шарчевић.

Извор: РТС

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.