Шарчевић: Неће бити отпуштања у просвети, повећаћемо плате

април 29 10:47 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да неће бити отпуштања просветних радника и поновио да је “сигурно” једно повећање њихових зарада током ове године.

– Сваке године мањи број људи постаје технолошки вишак зато што је мање деце у појединим школама. То диктира наталитет. Истовремено, људи који оду у пензије ослобађају места за те који су остали без посла. То се онда прелива – рекао је Шарчевић за данашње издање листа Ало.

Он је рекао да не зна када и колики ће бити износ најављеног повећања зарада у просвети, истичући да то зависи од става Владе Србије и финансија.

Навео је да је у изради закон о платама, којим ће просвета и сви корисници буџета бити доведени у исту раван.
Говорећи о предлогу образовног пакета о сексуалном насиљу над децом, Шарчевић је рекао да ће бити направљен нови документ.

– Биће доступан јавности и проћи ће неопходне расправе – рекао је министар просвете и додао да ће бити уведени електронски дневници који ће наставницима олакшати посао.

Свеједно ми је ко ће бити премијер

– Мени је то тако свеједно. Видим да се за моје министарство нико не отима. Не радим свој посао због политичких амбиција, већ зато што имам идеје и потребну да нешто урадим за своју државу – рекао је Шарчевић за данашње издање листа Ало упитан кога би волео за новог шефа.

Он је додао да је “добар са свим министрима у овој Влади” и да им све каже “без увијања”.

Извор:Бета/Блиц

  Categories:
  1. април 29, 11:28 #1 Slavica Radojicic

    Kako ministar ne zna kad je premijer i predsednik pred izbore objavio “na sva zvona” -da ce u prosveti plate od juna meseca biti vece za 15%?

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.