Шарчевић: Недопустиво насилничко понашање ученика

децембар 10 20:33 2016

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић пружио је пуну подршку наставници Весни Радић из Техничке школе у Младеновцу, коју је за катедром ошамарио шеснаестогодишњи ученик и најавио да насиље у школама неће бити толерисано.

sarcevic

Младен Шарчевић је осудио насилничко понашање ученика и нагласио да су овакве ситуације недопустиве, саопштено је из ресорног министарства.Најавио је озбиљније и оштрије санкције за свако кршšење правила понашања у школама.

“Радимо на новом Закону о основама система образовања и васпитања, којим ћемо увести драстичније мере за непримерено понашање у школама. Овакве случајеве нећемо третирати као обичне прекршаје, већ као, малтене, напад на службено лице”, нагласио је министар Шарчевић, додајући да овакви инциденти не смеју да се догађају.

Прочитајте и Fizičkom ipak tri časa u rasporedu, razmišlja se o ukidanju izbornih predmeta

Према његовим речима, у рад на новим законским решењима биће укључена и друга надлежна министарства, како би санкције за насилничко понашање ученика у школи сносили и њихови родитељи или старатељи.

“„Имаћемо нулту толеранцију за насиље у школама”, закључио је министар.

Прочитајте и Šarčević: Od drugog polugodišta se menja rad nastavnika, roditeljima više informacija o dopunskoj nastavi

Ђак младеновачке Техничке школе физчки је напао наставницу насред часа. В. П. се исписао из школе, па неће бити дисциплинског поступка, а надлежни би морали да реагују за озбиљнију пријаву од школске.

Према писању београдских медија, инцидент се догодио у среду када је ученик другог разреда Техничке школе у Младеновцу на часу ударио шамар професорки Основа електротехнике и изашао из учионице.

Прочитајте и USPRS: Tražimo i pomoć od 15.000 dinara

Против ученика је покренут прекршајни поступак, али се он исписао из школе.

ИЗВОР:ТАНЈУГ

  Categories:
 1. децембар 10, 20:46 #1 Maestra

  Kaže ‘Osudio nasilničko ponašanje učenika..’ .. da li je nešto uradio? Nije. Nek ćuti onda. Kretenizam od školstva.

  Одговорите на овај коментар
 2. децембар 10, 23:11 #2 ja

  E kada se iz ove recenice ministrove “Овакве случајеве нећемо третирати као обичне прекршаје, већ као, малтене, напад на службено лице” izbaci rec MALTENE i kada se to ubaci u ZAKON, tada mozemo reci da se nadamo boljim danima.
  Do tada neka nas biju!

  Одговорите на овај коментар
 3. децембар 11, 13:45 #3 тина

  Ученик је променио школу а не и државу.И друга школа је у оквиру Министарства (оснивач РС),зашто не ”иде са дисциплинским мерама?”, зна се разлог промене школе.Упис ОБАВЕЗНО с напоменом ”ученик у предходној школи урадио то”Ученици имају сва права а никакве обавезе.

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.