Šarčević: Ojačati školske uprave i inspekciju

oktobar 16 14:29 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovao je danas sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Pčinjskog okruga i predstavio plan aktivnosti Ministarstva i promena koje slede u narednom periodu.

sarce
Ministar je, između ostalog, govorio o neophodniosti promene sastava školskih odbora, obuke nastvnika i direktora škola i drugačije uloge roditelja. „U narednom periodu biće povećani kapaciteti školske uprave i inspekcije, i kadrovski i tehnički, jer su to dve važne poluge Ministarstva“, rekao je ministar. Šarčević je istakao da školske uprave moraju postati pravi servis, a da inspekcija mora da bolje kontroliše rad škola.
„Školske uprave treba da rade i spoljnu evaluaciju škola, da znaju šta ne valja šta poboljšati, koga treba obučiti i slično. Ako neka obrazovna ustanova ne radi dobro, i to pokažu ocene iz spoljne evaluacije, mora nešto da se preduzme“, naglasio je Šarčević.
Ministar je, takođe, rekao da školska uprava i inspekcija treba da omoguće da novine koje će biti uvedene reformom dođu i do nerazvijenih delova Srbije, do najudaljenijih sela.
Prethodno je ministar razgovarao sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem dok je Jasmina Đelić, načelnica odeljenja za koordinaciju školskih uprava održala sastanak sa stručnim saradnicima Pčinjskog okruga.

 

Izvor: http://www.mpn.gov.rs/

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.