Шарчевић: У постојеће предмете додајемо нове садржаје

октобар 26 14:06 2016

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић изјавио је да би идуће школске године ученици у основним и средњим школама требало да кроз постојеће предмете уче о саобраћају.

sarceОн је новинарима у београдској Основној школи “Франце Прешерн” рекао да би од школске 2017/18. године требало да у постојеће предмете у основним и средњим школама буду уведени садржаји о саобраћајном образовању и васпитању.

“Морамо растеретити постојеће наставне садржаје, а увођење нових не значи да не можемо да их растеретимо”, рекао је Шарчевић после едукативне представе о безбедности деце у саобраћају.

Шарчевић је најавио да ће ускоро разни стручни тимови и друштва, просветни савет и просветни радници почети да раде на повезивању предмета, чиме ће се развити, како је рекао, нови обрасци учења.

Извор: Н1

  Article "tagged" as:
  Categories:
  1. октобар 26, 14:51 #1 Kristina

    Volela bi ako je ikako moguce da se vrati Prva pomoc u skole!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.