Шарчевић: У поступак спољашњег вредновања уводимо предметни надзор

март 17 15:36 2017

Mинистар просвете, науке и технолошког развоjа Mладен Шарчевић наjавио jе увођење предметног надзора у поступак спољашњег вредновања школа.

“Предметни надзор заокружиће процес вредновања школа. Досадашња евалуациjа у први план ставила jе чињеницу да jе више од jедне трећине школа лоше оцењено. Управо због тога приоритет ће бити обука директора и њихово лиценцирање, као и усавршавање и лиценцирање наставника. Mорамо квалитет ставити у фокус рада“, нагласио jе министар, саопштило jе Mинистарство.

 

Извор: Танјуг

  1. новембар 19, 06:22 #1 Ivona Sokic

    Predmetni nadzor i usavrsavanje nastavnika nije nova stvar. Trebali bi da pruzate pomoc prosveti. To sta vi radite sa tim standardima je besmisleno i sramno, i oduzimanje vremena prosvetnim radnicima. Vasi glupi standardi ne napreduju nastavu! Pustite ih da rade svoj posao. Stimulisite ih materijalno. Vec nemaju vremena za sopstvenu porodicu, a njihova zarada je sramno nizka.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.