Шарчевић: У школи треба равноправно да се уче два језика

јануар 30 15:09 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић заложио се данас да ученици у Србији равноправно уче два страна језика у школи.

– Наш став је да би деца требало равноправно да уче два страна језика. А да бисмо то и омогућили морамо да дефинишемо радну недељу, да прецизно утврдимо шта ученике оптерећује, а шта релаксира – рекао је Шарчевић у Основној школи “Михаило Петровић Алас” у Београду, где је присуствовао почетку Зимског универзитета за професоре француског језика у Србији.

Како се наводи у саопштењу, Шарчевић је поновио да је неопходно да се страни језици уче за сертификате, а не само за оцену и додао да се први пут, у сарадњи са филолошким факултетима и дијаспором, ради и на сертификовању српског језика.

– У оквиру анализе недељне оптерећености ученика посебна пажња, између осталог, биће посвећена учењу страних језика – рекао је министар и пожелео успешан семинар професорима.

Извор: Блиц/Бета

  1. јануар 31, 19:58 #1 Nik

    Potpuno je u pravu sa drugim stranim jezikom treba početi što ranije ako ne od prvog onda bar od trećeg razreda, deca tada upijaju jezik kao sunđer vodu.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.