Шарчевић: Први корак оптимизације школа направљен у Београду и биће настављене и током следеће године

јул 03 22:54 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је са делегацијом ММФ-а и представницима Светске банке о свеобухватним структурним реформама у просвети које треба да допринесу бољем и бржем привредном напретку у Србији.

“Водили смо се идејом стварања јединствене платформе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе уз помоћ које смо већ пронашли оптимална решења за функционисање система”, рекао је Шарчевић и додао да се ефекти рада виде већ сада иако је очекивано време за прве резултате септембар 2018 године.

Шарчевић је током састанка упознао делегацију ММФ-а са активностима које је Министарство предузело по питању рационализације у просвети, саопштило је Министарство просвете.

Он је навео да је први корак оптимизације школског простора направљен у Београду, а да се са Светском банком ради на пројекту мреже школа у целој Србији где ће активности на том плану бити настављене и током следеће године.

Мисија Међународног монетарног фонда коју предводи Џејм Руф борави у Београду поводом седмог разматрања резултата у спровођењу актуелног стендбај аранжмана Србије.

У оквиру седмог разматрања аранжмана , сагледавају се обавезе које су договорене економским програмом као и мере и резултати економске политике које ће бити спроведене у наредном периоду.

 

Извор: РТС

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.