Синдикат предшколаца: Шта ће Влада предузети у заштити малишана од грипа?

фебруар 18 19:03 2019

Нова председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић упутила је допис премијерки Ани Брнабић, министру здравља Златибору Лончару и ресорном министру Младену Шарчевићу поводом одлуке да зимски распуст школске деце буде продужен питајући , шта ће Влада Србије предузети у заштити малишана у предшколским установама.

У допису се подсећа да је на седници Владе 14. фебруара, по препоруци Министарства здравља, одлучено је да се због грипа распуст продужи још недељу дана, а по процени епидемиолога да се у наредном периоду може очекивати даљи пораст броја оболелих на подручју целе земље.

Очекује се да повратак деце у школе може утицати на повећање броја оболелих, додају у саопштењу.

„Запослени у предшколским установама се са правом питају које мере ће бити предузете, поред редовних превентивно здраствених процедура, од стране надлежних да се и ова популација додатно заштити“, упитао је Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије премијерку и министре Шарчевића и Лончара.

Извор: Данас

  Categories:
  1. фебруар 21, 09:48 #1 Jul

    IZVINITE,A KAKO DA SE ZASTITE VASPITACICE OD VIRUSA I GRIPA?TO NIKOG NE INTERESUJE.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.