Синдикати о новом закону: Која је мерна јединица посвећености учитељице или васпитача?

август 18 14:57 2017

У саопштењу ГСПРС Независност поводом објављивања Нацрта закона о запосленима у јавним службама, новитети у Закону се оштро критикује и тражи се изузимање просвете из његове примене.

Саопштење преносимо у целости:

Преузмите документ (PDF, Unknown)

  Categories:
 1. август 18, 15:25 #1 Božović Vladan

  Ovo je sraman napad na profesore, na njihovo dostojanstvo, na njihovu egzistenciju, na njihovu slobodu i nezavisnost. Bogomdani zaposleni u drugim delatnostima treba da zadrže svoje astrononske plate, i da rade u prosveti sa duplo većim platama od niže, takozvane, profesorske klase, ili bolje rečeno kaste, skandal.

  Одговорите на овај коментар
 2. август 19, 09:29 #2 Božović Vladan

  Da ponovimo gradivo iz ovog nacrta zakona, deco:

  Пут ка новим фрустрацијама.

  Узми отпремнину и не кукај више Имај на уму да можеш да будеш премештен у неку другу школу на удаљености до 50 колиметара и проводићеш на улици односно у путу до школе и назад по најмање три сата свакодневно и финансираћеш превоз сам и где настава почиње ујутру у 7:00 сати, а школа може да буде удаљена од града још додатнух 20 километара и може у току дана да саобраћају само 3 или 4 аутобуска поласка до места школе. Ди си свестан својих глупости!

  Ovo je poslato svim reprezentativnim sindikatima, i medijima. Mogu da koriste kao dokaz za odbacivanje ovog sramnog zakona, a mene da pozovu kao svedoka. Razjareni, verovatno Šarčevićev činovnik je napravio fatalnu grešku. Hvala ti Pareto što si pomogao da se ovo smeće od zakona odbaci.

  Одговорите на овај коментар
 3. август 20, 08:43 #3 Нагађање, претпоставка или хипотеза

  Ово што ти Владане наводиш као аргимент је претпоставка односно постављање и тестирање хипотезе, нулте и алтернативне, а хипотезе могу да буду и лажне!

  А, друго, не знам значење ове синтагме “Ди си свестан својих глупости!”.

  Само због ћириличног писмо које је коришћено у овом копираном тексту навело те је да претпостављаш и постављаш хипотезу и истичеш: “Хвала ти Парето…”.

  Заборавио си да је ћирилично писмо званично и да мноштво људи у Србији воли да користи углавном ћирилицу!

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.