Синдикати траже исплату накнаде за годишњи одмор до 15. јуна

мај 27 21:21 2017

Након 3 године указивања на незаконито обрачунавање и исплату накнаде за годишњи одмор запосленима у просвети, уприличен је састанак представника репрезентативних синдиката запослених у просвети и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства финансија.

До састанка је дошло због опасности од масовног подизања тужби од стране оштећених просветних радника.

Представници министарстава су покушали да докажу да обрачун, који је у својој пресуди потврдио и суд, није законит и да просечан дуг није у висини 2000-3000 динара, него само 200-300 динара.

Преговарачи су остали на својим позицијама, синдикати тражећи одмах исплату или ће запослени прибећи утужењу, а представници министарстава су негирали дуг и предложили помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Представници репрезентативних синдиката су остали при захтеву да се до 15. јуна регулише исплата или ће у супротном кренути масовна утужења. У том случају би држава уместо 300-400 милиона динара морала да исплати бар неколико пута више.

Данашњи састанак је покушај исправке деценијског кршења закона и поткрадања просветних радника.

                                                                                                            ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ

проф. др Томислав Живановић, председник

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.