Školski kalendar za osnovne i srednje škole u AP Vojvodini za školsku 2017/18. godinu

jun 03 12:54 2017

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, u skladu sa zakonom, doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole sa sedištima na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2017/18. godinu.
Svake godine, prilikom izrade pravilnika o školskim kalendarima, poštuju se specifičnosti Autonomne pokrajine Vojvodine u pogledu velikog broja nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica i verskih zajednica koje žive na ovom području. Istovremeno, školski kalendar za osnovne i srednje škole u AP Vojvodini neophodno je usaglasiti sa školskim kalendarom koji se primenjuje na teritoriji Republike Srbije.
Školska godina počeće u petak, 1. septembra 2017. godine, a prvo polugodište trajaće do petka – 22. decembra 2017. godine.
Drugo polugodište počeće u sredu, 10. januara 2018. godine, a završetak nastavne godine zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole.

Pravilnik o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine za 2017/18. godinu možete preuzeti ovde:

Preuzmite dokument (DOC, 23KB)

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

Srednje škole

Preuzmite dokument (DOC, 23KB)

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

 

Izvor: puma.vojvodina.gov.rs/

  Categories:
napišite komentar

4 komentara

 1. jun 04, 22:16 #1 DJ

  U maju ima 21 nastavni dan, a ne 22. Jedan dan nedostaje!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. jun 12, 10:16 #2 Dude

  Svaka cast AP Vojvodini. Svi su iz okruzenja usvojili skolski kalendar samo RS Srbija, jos uvek pakuje dane, Sramota i bruka, a da ne govorimo o novinama u nastavnim planovima i programima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. jul 07, 02:28 #3 Kakos'uzme

  11. novembar je državni praznik u Srbiji, a u Vojvodini nije??
  Jaka nam je država….

  Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.