Скупштина изгласала укидање права на повраћај ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе

децембар 28 17:38 2016

Скупштина Србиjе усвоjила jе данас измене Закона о порезу на додату вредност коjима jе предвиђено укидање права на повраћаj ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе.

Наиме, укидање права на рефундациjу ПДВ-а ступиће на снагу тек када се усвоjи закон о финсиjскоj подршци породицама са децом, на коме се ради, а коjи ће омогућити да сви родитељи новорођених беба имаjу право на надокнаду, као социjалну меру.

Закон о финансиjскоj подршци породицама са децом треба да уреди jеднократну исплату новчаних средстава на име куповине хране и опреме за бебе, а више родитеља ће остварити право на ову надокнаду, jер ће сви родитељи коjи имаjу право на родитељски додатак добити увећање.

У образложењу измена Закона о ПДВ се наводи да институт рефундациjе ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе ниjе у складу са прописима EУ, те ће се укидањем тог института обавити даље усклађивање са прописима EУ.

Извор: Танјуг

 

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.