Srpske matematičarke druge u Evropi

april 19 06:30 2015

Na matematičkoj olimipijadi za devojke, ekipa Srbije postigla izvanredan uspeh i osvojila četiri medalje – dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Ekipno, mlade matematičarke osvojile drugo mesto.

tabla

Učenica gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša Anđela Šarković i Bogdana Jelić, učenica 4. razreda Matematičke gimnazije osvojile su zlatne medalje, saopšteno je iz beogradske Matematičke gimanzije.

Marijana Vujadinović, učenica 4. razreda Matematičke gimnazije dobitinik je srebrne medalje, dok je učenica gimnazije „Jovan Jovanović. Zmaj” iz Novog Sada, Kristina Silađi osvojila bronzanu medalju.

U pratnji učenica su bili lideri reprezentacije Marija Jelić i Miloš Stojaković.

Takmičenje u beloruskoj prestonici Minsku okupilo je učenice iz 23 zemlje, među kojima su Belgija, Francuska, Velika Britanija, Rumunija, Italija.

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.