Шта ако дете нe воли школу?

фебруар 10 22:35 2014

 

Ако дете не воли да иде у школу, мора да постоји разлог за то. Оно вероватно има неки проблем у вези са istockphoto-10023480-happy-children-holding-hands-playing-outside-spring-summer-nature-cartoonшколом. Треба наћи узрок проблема, па тек га онда решавати. То се може једино постићи чврстом сарадњом школе и породице.

Родитељ и наставник морају имати исти приступ решавању проблема. Никада родитељ пред дететом не сме да прича ружно о наставнику и школи. Ако има нешто да му се не свиђа у вези са наставником и његовим радом, треба лично да дође код тог истог наставника и отворено му изнесе шта је то што је спорно у његовом раду.

НИКАКО НЕ СМЕМО ПРЕД ДЕТЕТОМ ГОВОРИТИ НЕГАТИВНО О ШКОЛИ И НАСТАВНИЦИМА.

Исто тако и родитељ мора да буде спреман да прихвати критику од стране наставника.Наставник у тим моментима мора бити веома обазрив и умети на адекватан начин приступити разговору са родитељем. Неопходно је започети разговор о ономе што је дете добро урадило, а не треба одмах бомбардовати родитеље оним што је дете негативно урадило или оним што никако није урадило.

Само добром сарадњом и отвореним разговором, родитеља и наставника, можемо учинити да дете заволи школу’.

Драгана Шешум

Младеново

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.