Šta ako dete ne voli školu?

februar 10 22:35 2014

 

Ako dete ne voli da ide u školu, mora da postoji razlog za to. Ono verovatno ima neki problem u vezi sa istockphoto-10023480-happy-children-holding-hands-playing-outside-spring-summer-nature-cartoonškolom. Treba naći uzrok problema, pa tek ga onda rešavati. To se može jedino postići čvrstom saradnjom škole i porodice.

Roditelj i nastavnik moraju imati isti pristup rešavanju problema. Nikada roditelj pred detetom ne sme da priča ružno o nastavniku i školi. Ako ima nešto da mu se ne sviđa u vezi sa nastavnikom i njegovim radom, treba lično da dođe kod tog istog nastavnika i otvoreno mu iznese šta je to što je sporno u njegovom radu.

NIKAKO NE SMEMO PRED DETETOM GOVORITI NEGATIVNO O ŠKOLI I NASTAVNICIMA.

Isto tako i roditelj mora da bude spreman da prihvati kritiku od strane nastavnika.Nastavnik u tim momentima mora biti veoma obazriv i umeti na adekvatan način pristupiti razgovoru sa roditeljem. Neophodno je započeti razgovor o onome što je dete dobro uradilo, a ne treba odmah bombardovati roditelje onim što je dete negativno uradilo ili onim što nikako nije uradilo.

Samo dobrom saradnjom i otvorenim razgovorom, roditelja i nastavnika, možemo učiniti da dete zavoli školu’.

Dragana Šešum

Mladenovo

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.