Šta deca žrtvuju za petice, da li ste se nekad zapitali?

jun 28 19:54 2018

Poznajem majku koja sedi ispred mene. Zajedno smo prošle mnogo. Bila sam učiteljica čak trima njenim ćerkama i može se reći da smo gotovo postale prijateljice. Ona je posvećena, savesna majka koja svoju decu voli svim srcem. Znala sam oduvek da mogu s njom da budem potpuno otvorena i kada su vesti dobre i kada baš i nisu. Znam da mi veruje. Ali, danas, prvi put, postavila mi je pitanje na koje sam poželela da joj odgovor prećutim. Da slažem. Nisam znala kako da prevalim istinu.

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

2 komentara

 1. jun 29, 13:25 #1 Milena

  Odličan tekst, mada se bojim da će mnogi iz njega izvući poruku da je odličan uspeh nešto što je suprotno od ljubavi prema učenju i istinskog obrazovanja. Međutim, moguće je biti i odličan đak i VOLETI učenje.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • jul 02, 16:57 Snezana

   Snezana
   Lepo je imati dete koje je radoznalo i zeljno novih znanja. Sta uraditi sa decom koja su manje motivisana ili cak ne motivisana?
   Ono sto znam iz svoje prosvetarske struke, da svako dete poseduje neku sposobnost koja zavredjuje pohvale. Na nama odraslima je da tu sposobnost otkrijemo kod dece i da ih pohvalimo. Svaki covek, pa i dete reaguje na pohvale. Mnogo ce mu biti lakse da prezivi neuspehe u onim segmentima ucenja gde bas nije tako uspesno.

   Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.