Стигла вам је новогодишња честитка

децембар 22 22:28 2016

Ово није била најбоља година. Никоме од нас. Не кажем ово зато што сам песимиста, баш напротив. Говорим ово зато што верујем да нам још боље године тек предстоје.

У Новој години желим вам загрљаје који вам по кожи неће остављати ране већ најеженост, обећања која неће остати успавана већ постати део јаве. Желим вам да се пустите мало више и бринете мало мање. Сањајте некога толико често и толико јако све док се поред њега не пробудите, а ако већ имате неког поред ког се будите онда вам желим да и убудуће снивате заједничке снове.

Следеће године волите потпуно, целокупно, свеобухватно, непромишљено, бандоглаво. Ако не умете тако, онда је боље да никог не лажете да га волите, јер кад није тако онда није уопште. Не дозволите да једном опечени живите заувек у страху да је све што греје ватра, да једном посечени на лаж мислите да је сваки језик оштар и да једном разбијени о дно проведете живот заувек у деловима. И ако већ знате шта значи бити повређен, не дозволите себи да се икад претворите у оног ко вас је повредио.

Плачите кад год је тешко. Сузе су врло често као киша која чисти каљаве улице за собом, бистри замућене реке и расхлађује мора. Кад се испадају, нестане сивило а дан постане ведрији. Знајте да данас свету највише фали људи са петљом да покажу шта осећају. Фали нам оних који смогну снаге да лете и кад на једно крило ћопају, који се смеју и кад на пола срца куцају. Који настављају и кад има мало разлога за то, јер не губе веру да је и мало за срећу довољно.

Сијајте! Али не да бисте само себи обасјавали пут, него да би од толике светлости други лакше увидели колико су понекад тамни. Сијајте онако бестидно и немилосрдно из дубине своје суштине. Толико да се људи запитају како, зашто и да ли сте нормални. Да им не буде јасно одакле црпите мотивацију, на који погон тако незаустављиво идете и зашто не тражите ништа заузврат. Будите ребус у овом свету простоте. Желим вам да својим примером покажее да само они који најјаче сијају могу друге просветлити. Јер у ово време тамних вилајета само та огњишта налагана у нама могу пружити сигурно уточиште људима уплашеним од мрка.

Проблеми ће бити и даље ту. Али ништа их не унизи и не обесмисли као ви када схватите да су они врло често само изненадни налети срећних околности замаскирани у неочекиваност. Видећете их како се на правди бога и на ваше очи разграђују до бесмисла. Желим вам да отворите себе и да из њих учите. Јер ако из свега умеш да учиш, одједном нико није погрешан и ништа није погрешно.

Не чувајте се. Јер само похабане ципеле имају причати где су све биле. Јер само они израђени имају мудрости, само они са искуством знају како и само они који су живели у букама знају да цене тишине. Не бојте се самоће. Јер је она спојила више парова грешком него Купидон икада с намером. И не чекајте да будете вољени, већ ви будите Љубав. А онда седите и гледајте. Сведочићете чудима. Ако у њих сумњате, знајте да се чуда у животу не дешавају само онима који нешто раде погрешно.

Живели!

Извор: blogdan.rs

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.