Сурова истина о царском резу

април 21 23:22 2017

Замислите да вас пошаљу на неку обичну операцију а по изласку из сале вас чекају са малом бебом и кажу вам да се од сада морате бринути о њој и поред тога што осећате невероватну бол. Е баш то вам је царски рез!

Царски рез је постао мега популаран, чини се да број порођаја царским резом веома брзо расте и многе жене се искрено изјашњавају да желе да се породе на тај начин. Изгледа им лакше и једноставније да не доживе бол и не пуцају, а шивење им свакако не гине. Зашто све то не прескочити и лепо заказати царски рез. Kао да нико не размишља да је у питању операција.

А када крене “рат” између мајки које су се породиле природним путем и “царица”, ове прве обично викну “Па ти ни не знаш како порођај боли!”

Ох да, не знам, верујте ми, и ви немате појма како царски рез боли.

Ту мистерију је недавно покушала да разоткрије мајка Реј Ли која је на Фејсбуку објавила слику свог царског реза, дајући на знање многим мајкама како је царски рез све само не једноставнији начин порођаја.
“Ох да, не знам, верујте ми, и ви немате појма како царски рез боли!”

Ту мистерију је недавно покушала да разоткрије мајка Реј Ли која је на Фејсбуку објавила слику свог царског реза, дајући на знање многим мајкама како је царски рез све само не једноставнији начин порођаја.
Знате ли ви уопште шта значи царски рез? Десет и више центиметара дугачак рез кроз који извуку вашу бебу а пре тога пресеку све слојеве материце и ваше органе дословно помере да не сметају. Верујте да то није начин на који сам замишљала долазак свог сина – написала је ова мајка уз своје искуство са опоравком.

Нисте ни свесни колико вашем телу требају трбушни мишићи. А када имате овакав рез треба да знате да данима нећете моћи да се окренете и урадите гомилу ствари за које иначе несвесно користите стомак. Kада се само сетим тог првог дана у болници. Друге породиље шетају по болници а ја лежим у кревету непокретна. А када вам сестре кажу да морате устати да се истуширате, не можете да верујете да сте способни за то! Бол је неиздржив- осећате пробадање не само у пределу реза, већ много, много дубље.

За само један окрет, како би сте подојиле ваше дете потребно вам је не неколико минута и децилитри зноја да савладате тај напор.

Е сад, замислите да вас пошаљу на неку обичну операцију а по изласку из сале вас чекају са малом бебом и кажу вам да се од сада морате бринути о њој и поред тога што осећате невероватну бол. Е баш то вам је царски рез!

 
Извор:Ringeraja

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.