Свакој мајци троје деце 25.000 динара до дететове 15. године – браво за Голубац!

мај 28 09:27 2016

Општина Голубац од ове године свакој мајци која роди треће, и свако следеће дете, из општинског буџета исплаћиваће финансијска средства и пензијско осигурање у износу од 25.000 динара до петнаесте године детета. Ова одлука је од великог значаја и за град и за мајке, јер је у девастираној општини све теже наћи посао, а број становника и Голупцу се великом брзином смањује.

kolicaТри породице у општини Голубац од ове године богатије су за по једног члана и за мало више благостања. Биљана и Мирјана, одувек су желеле много деце. Њиховој срећи, допринела је и одлука општине Голупац да свакој незапосленој мајци која роди треће и свако наредно дете буде уплаћивана средства и пензијско осигурање у износу 25.000 динара, до петнаесте године детета.

Мајке кажу да им ово много значи, јер за издржавање троје деце, неопходно је доста новца, а оне су незапослене. Са друге стране, у малом месту као што је Голубац, нема ни довољно радних места за све.

Константни одлив становника и слабо рађање деце, главни су разлози за овакву одлуку управе голубачке општине.

“Одлучили смо да издвојимо добар део средстава за побољшање природног прираштаја и на овај начин да стимулишемо породице да остану на овом простору, како би започело масовније рађање деце”, каже председник општине Голубац Небојша Мијовић.

Ипак, са четворо деце, породица Динић, мало поправља негативну статистику. Помоћ општине им је од великог значаја, зато што су незапослени.

Марко Динић, отац четворо деце из села Браничево каже да им ово даје наду зато што ће сада имати сигурна примања наредних петнаест година.

Према важећем закону, мајке са троје и више деце у општини Голубац, на овај начин, стећи ће и минимални радни стаж за добијање пензије када напуне довољан број година.

Извор: РТС

напишите коментар

3 коментара

 1. мај 28, 09:42 #1 Jasmina

  Kapa dole,ja sam majka trojki,imam 40god.i nemogu pronaći posao…a ko zna koliko je takvih majki u nasoj zemlji…tražim podršku za sve mame i svu decu

  Одговорите на овај коментар
 2. мај 28, 21:20 #2 Ibrahim

  Savore Romani u Golubac !

  Одговорите на овај коментар
 3. јун 03, 08:58 #3 Slavica

  U opstini Bela Crkva ,selo Dupljaja kod Jasenova majka ima petoro dece,nema ni jaslice,a u vrticu deca nemaju uzinu.
  Ptedskolci i skolski uzrast ne maju osmeh vna sredstva za ucenje,traze od roditelja da im pomognu,nemaju nikakvu fin pomoc…ne znaju kome da se obrate…
  Jednostavno Opstina nema sluha,a pricaju o natalitetu..

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.