Три правила Била Гејтса када је реч о деци и употреби мобилних телефона

јануар 24 14:33 2018

За већину људи имена Бил Гејтс и Стив Џобс синоними су за технолошке иновације. Али, иако су они практично заслужни за то што компјутери и мобилни телефони данас изгледају тако како изгледају и иако су их они учинили доступним широј популацији, и један и други су веома строги када је реч у употреби технологије у кући.

Конкретно, Бил Гејтс од своје деце тражи да поштују три правила: прво, нема мобилних телефона пре 14. рођендана; друго, нема мобилних телефона за столом док се једе; и треће, мобилни телефон се не носи у кревет.

Једном приликом у интервјуу за The Mirror, Гејтс је рекао, “Задатак родитеља је да увек тражи искључиво добре начине за употребу технологије, као што је употреба у сврху учења или одржавања контакта с пријатељима, али и да пазе да употреба не постане неумерена.

Ако два највећа технолошка мага у историји рачунара својој деци намећу изузетно строга правила када је реч о употреби технологије, како је могуће да већина родитеља не следи њихов пример?

Када су ваша деца добила први мобилни телефон?

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.