Три правила Била Гејтса када је реч о деци и употреби мобилних телефона

јануар 24 14:33 2018

За већину људи имена Бил Гејтс и Стив Џобс синоними су за технолошке иновације. Али, иако су они практично заслужни за то што компјутери и мобилни телефони данас изгледају тако како изгледају и иако су их они учинили доступним широј популацији, и један и други су веома строги када је реч у употреби технологије у кући.

Конкретно, Бил Гејтс од своје деце тражи да поштују три правила: прво, нема мобилних телефона пре 14. рођендана; друго, нема мобилних телефона за столом док се једе; и треће, мобилни телефон се не носи у кревет.

Једном приликом у интервјуу за The Mirror, Гејтс је рекао, “Задатак родитеља је да увек тражи искључиво добре начине за употребу технологије, као што је употреба у сврху учења или одржавања контакта с пријатељима, али и да пазе да употреба не постане неумерена.

Ако два највећа технолошка мага у историји рачунара својој деци намећу изузетно строга правила када је реч о употреби технологије, како је могуће да већина родитеља не следи њихов пример?

Када су ваша деца добила први мобилни телефон?

напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.