Учење азбуке уз помоћ пасуља

август 18 22:20 2015

Деца уче кроз игру, то је већ свима познато. Још ако та игра укључује предмете које мама свакодневно користи – тим боље. Деца обожавају да дирају мамине ствари.

Alphabet-beans-literacy-activity

Ова едукативна игра баш то подразумева – један калуп за мини-пројице, 30 зрна пасуља и исто толико малих папирних подлога за колаче (као на слици). На све калупе и на сва зрна пасуља напишите по једно слово азбуке. Калупе поређајте у тепсију, а зрна пасуља у чинијицу и помешајте их. Нека дете проналази одговарајуће и убацује у калуп, гласно изговарајући слова. Ви будите ту да му помогнете ако негде застане. Игра је успешно завршена кад се поређају сва зрна пасуља на своја места.

Alphabet-beans-matching-activity

Фото: theimaginationtree.com

  1. мај 06, 11:19 #1 мира

    зашто имате латиничне примере конкретне игре?да ли примећујете контрадикторност?молим вас,обратите пажњу,немојте само преузимати слике са енглеских сајтова

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.