Учитељ Том о васпитним батинама

децембар 04 20:34 2017

Сјајан став о васпитним ћушкама и генерално ударању као начину васпитања изнео је извесни учитељ Том:

„Немало пута су људи слегали раменима на моје ставове инсистирајући на томе да батине имају васпитног ефекта. И сигуран сам да имају. Постоји много ствари које су ефикасне а никад их нећу пробати.

Ако се с тобом не слажем, могу да те ућуткам викањем, али зар не би било боље да покушам да с тобом водим дебату, разуман разговор заснован на аргументима?

Ако ми је потребан новац, могу да га украдем и тако решим проблем, али зар није боље да вредно и напорно радим и да га зарадим?

Ако ми ти стојиш на путу којим желим да прођем, могу да те одгурнем, али могу и да те љубазно замолим да направиш простора да прођем.

Заиста, батине могу имати ефекта, само што постоје много бољи начини. Једини проблем је што је за њих потребан труд и посвећеност.

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.