Просветни радници, срећан вам ваш дан!

новембар 08 10:05 2018

Међународни Дан учитеља слави се широм света још од 1994. године. Као дан просветних радника у Србији обележава се 8. новембар, односно Митровдан, непоуздан дан рођења Вука Караџића. По Уједињеним нацијама светски Дан просветних радника је 5. октобар, и он се сваке године обележава широм света. Овај датум требало би све да нас подсети на несагледив значај и утицај који учитељи имају на развој целог нашег друштва, па тако и на нашу будућност. Учитељи су, несумњиво, кичма нашег друштва. Они су ти који образују умове и душе наше деце и помажу им да сутра буду корисни чланови друштва. Они подучавају своје ђаке, са искреношћу и љубављу с којом би подучавали и своју децу.

dan-ucitelja

Њима дугујемо барем исто толико колико и својим родитељима. Јер, родитељи су нас створили и обезбедили нам храну и кров над главом, а учитељи, иако нисмо од њих потекли, сваког дана нам обезбеђују нова знања, сами непрестано уче да би нама обезбедили боље образовање и, као што неко рече, подсећају на свећу која троши свој пламен да другима осветли пут.

Инспиришу нас да увек идемо напред, да ширимо своје видике и да, никад не заборављајући на доброту и поштење, превазилазимо препреке које нас чекају у животу.

Зато, не само једном годишње, не само 8. новембра, већ сваког дана треба да поштујемо, волимо и слушамо учитеље који су свој живот посветили томе да од нас направе добре и вредне људе!

  Article "tagged" as:
  Categories:
 1. октобар 06, 19:15 #1 ЈК

  Koliko je paznje posveceno vaznom danu za ucitelje u Vasim komentarima ,jasno govori koliko se postuje i ceni taj poziv.Hvala za tekst i lepo razmisljanje o ovom divnom i odgovornom pozivu.

  Одговорите на овај коментар
 2. новембар 07, 23:56 #2 Vera

  Pa jel’ 8.oktobar ili novembar??

  Одговорите на овај коментар
 3. новембар 07, 23:59 #3 natasa

  Ja sam zbunjena. Jel 8. OKTOBAR ili NOVEMBAR? Valjda je novembar. Prilocitajte jos jednom tekst.

  Одговорите на овај коментар
 4. новембар 08, 14:12 #4 Ljiljana Stankovic

  Dan ucitelja je 5.oktobra!

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.