Учитељица из Крагујевца награђена плакетом за најплеменитији подвиг године

фебруар 13 12:02 2019

Специјалну плакету за најплеменитији подвиг године, коју додељује компанија „Вечерње новости“, ове године добила је Горица Димитријевић, учитељица крагујевачке Основне школе „Светозар Марковић“.

Фото: З. Кнежевић

Горици је одато признање јер је својој ученици Теодори Врањешевић (11) из Крагујевца, која се од тешке болести лечила две године у Немачкој и где јој је трансплантирана коштана срж, индивидуалну наставу свакодневно држала путем видео-линка, односно „скајпа“.

Како се наводи у образложењу, то је радила потпуно добровољно, без икакве накнаде, само да Теодора не заостане са наставом због лечења.

Својим ђацима у Основној школи `Светозар Марковић` у Крагујевцу, учитељица Горица Димитријевић одржала је најважнију лекцију. Лекцију хуманости, другарства, поштовања, наводи се у образложењу.

Горица је готово две године, без трунке двоумљења, посветила све своје слободно време и одржавала индивидуалне часове Теодори, која је успешно завршила разред, победила болест и вратила се у свој Крагујевац 11. јула.

У традиционалној акцији „Вечерњих новости“ „Најплеменитији подвиг године“ жири је 56. пут изабрао најбоље међу хуманим и несебичним људима који су обележили 2018.

У жирију, којем је по традицији председавао академик Матија Бећковић, били су и академик Душан Ковачевић, начелник ВМА пуковник Мирослав Вукосављевић, глумице Рада Ђуричин и Тања Бошковић, директор компаније „Комтрејд“ Веселин Јевросимовић, хуманиста Арно Гујон, модна креаторка Верица Ракочевић, новинар Бранко Станковић и главни и одговорни уредник компаније „Новости“ Милорад Вучелић.

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.