Уместо да девојчицама говорите да су лепе, боље их питајте шта воле да читају

јун 11 20:13 2018

Више од 15 одсто девојчица млађих од дванаест година редовно се шминка, пати од поремећаја у исхрани, има смањено самопоуздање

Више од петнаест одсто девојчица млађих од дванаест година редовно ставља маскару, ајлајнер и кармин, пати од поремећаја у исхрани, има смањено самопоуздање и комплексе због физичког изгледа – тврди Лиз Блум, ауторка књиге “Размишљајте: разговори за паметне жене у заглупљеном свету”.

Она саветује да се девојчицама у раном детињству промени образац понашања како би се избегле последице у каснијем добу. Уместо да их похвалите за сукњу или кикице, Лиз предлаже да их питате како су, шта читају, шта воле, а шта не. Уколико су старије, причајте са њима о загађењу животне средине, променама у школском систему, спорту, филмовима…

– Суштина је да се уче да размишљају својом главом, а не да чекају да им неко удели комплимент на рачун спољашње лепоте – опомиње ауторка.

Изор: Новости

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.