Упис првака: Рок за избор школе по жељи до 1. фебруара

јануар 18 21:49 2019


Упис првака за школску 2019/2020. годину званично почиње 1. априла. Родитељи и старатељи који желе да им дете похађа школу којој не припада територијално имају рок до 1. фебруара да изаберу одговарајућу школу.До тог рока треба да се пријаве секретару школе и да доставе потребна документа за упис првака. После 1. фебруара могућ је упис првака само у школу којој по адреси становања дете територијално припада.

Школа има рок до 30. априла да обавести родитеље о њиховом захтеву за упис првака у школу којој територијално не припада. Важно је да родитељи пријаве дете на време, како би се знао тачан број ђака. То је важно, пре свега, због капацитета школа јер поједине од њих не могу да приме сву заинтересовану децу.

Иначе, ове године у први разред се уписују деца рођена од 1. марта 2012. године до 28. фебруара 2013.

Извор: Блиц

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.