Upis prvaka: Rok za izbor škole po želji do 1. februara

januar 18 21:49 2019


Upis prvaka za školsku 2019/2020. godinu zvanično počinje 1. aprila. Roditelji i staratelji koji žele da im dete pohađa školu kojoj ne pripada teritorijalno imaju rok do 1. februara da izaberu odgovarajuću školu.Do tog roka treba da se prijave sekretaru škole i da dostave potrebna dokumenta za upis prvaka. Posle 1. februara moguć je upis prvaka samo u školu kojoj po adresi stanovanja dete teritorijalno pripada.

Škola ima rok do 30. aprila da obavesti roditelje o njihovom zahtevu za upis prvaka u školu kojoj teritorijalno ne pripada. Važno je da roditelji prijave dete na vreme, kako bi se znao tačan broj đaka. To je važno, pre svega, zbog kapaciteta škola jer pojedine od njih ne mogu da prime svu zainteresovanu decu.

Inače, ove godine u prvi razred se upisuju deca rođena od 1. marta 2012. godine do 28. februara 2013.

Izvor: Blic

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.