Урош Петровић: Загонетке су авантура духа и ума, оне чине да мозак постаје све моћнији

јануар 13 22:44 2019

Пар дана пред прошлогодишњи Сајам књига у Београду изашла је нова књига загонетки Уроша Петровића под називом „Неко се уселио у ону стару вилу”. После едиције о Марти Смарт која је постала врло популарна међу децом, али и одраслима, на ред су дошле авантуре Луном, Лиром и Веом, децом чудних нарави из још чудније Улице љуљашки.

Њихове авантуре су узбудљиве, забавне и, што је најважније, врло загонетне. Чак тридесет мозголомних мистерија прати јунаке ове књиге, а читаоцу неће дати мира док их све не реши.

Говорећи о свом новом роману у загонеткама, Урош каже да мистерије из његовог романа обично пре реше деца него њихови родитељи. Истиче и да је раду на књизи било посвећено много пажње.

“Код те књиге се јако пазило на врсту папира, какав ће мирис да буде, као у детињству. Илустратори су врхунски. Пазило се на сваки детаљ”, каже Петровић и додаје да деца воле његове хороре.

„Књигу је илустровао Александар Золотић, била је једна од три најлепше књиге на сајму. То је роман у загонеткама – чита се као роман док не налетите на мистерију. Тек кад је решите, можете даље. Те загонетке нису тешке кад човек да одговор, али смо приметили да деветогодишњаци много брже и успешније проналазе одговор од одраслих.

Загонетке су једна авантура ума и духа и док их решавате, мозак постаје све моћнији и моћнији.” – каже Урош Петровић

Један примерак ове књиге поклањамо, а како да до њега дођете, откријте на нашем Инстаграм профилу.

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.