Уручене дипломе награђеним ауторима на конкурсу „Дигитални час“

децембар 21 16:25 2015

Државна секретарка Татјана Матић данас је у просторијама Народне скупштине свечано уручила дипломе награђеним ауторима радова на конкурсу за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2015/2016. години. Међу награђенима је и тим сајта www.zelenaucionica.com. У име тима, награду је преузела уредница Нада Шакић.

digitalni cas 3Министарство трговине, туризма и телекомуникација успешно је спровело наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2015/2016. години, на који се пријавио велики број учесника.

На конкурсу је награђено по 17 радова из сваке групе предмета: 1) математика, рачунарство, информатика и техничко образовање; 2) друштвене науке, уметност и спорт; 3) природне науке. Матић је уручила дипломе за 51 награђени ауторски рад.

Конкурс је имао за циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употребу информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа. Наставници који су учестовали на конкурсу показали су своја настојања да се настава осавремени и приказали своје напоре да употребом нових технологија приближе градиво ученицима.

Сви радови који су испунили услове конкурса ушли су у Зборник радова, који ће бити јавно доступан током децембра на адреси www.digitalnaskola.rs

Примена информационих технологија у настави доприноси подизању квалитета образовног процеса и мотивације ученика, већој приступачности и бољем разумевању наставног градива.

Извор: МТТТ

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.