Васпитачи незадовољни повишицом

новембар 28 14:15 2018

Васпитачи у предшколском образовању су огорчени због планираног повећања плате од седам одсто, док ће запослени у основним и средњим школама добити девет одсто повећања, саопштили су Удружени синдикати Слога.

За повишицу од седам одсто васпитачи су сазнали из медија, а то је касније потврђено представницима синдиката у разговорима са локалном сампоуправом.

Предшколском образовању укинут је читав један степен образовања, док у основним и средњим школама то није случај, тако да у складу са националним оквиром квалификација 180 бодова и 240 бодова спада у исту платну групу, што је недопустиво, наводи Слога.

Тај синдикат указује да се предшколско образовање мора вратити са маргине система образовања и ставити на право место, будући да је оно прва и најважнија степеница у формирању сваког детета.

Синдикат Слога позива министра просвете Младена Шарчевића да испуни своје обећање и предшколско образовање врати у образовану делатност и у буџет Србије. На тај начин би се спречилио да локалне самоуправе игноришу упутства Владе Србије и не исплаћује зараде васпитачима по више месеци, што се дешава, наводи Слога.

Извор: Данас

  1. новембар 29, 19:38 #1 Andjelija

    Gde mogu nabaviti knjigu?

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.