ВЕЛИКИ УСПЕХ: На математичкој олимпијади пет медаља за Србију

мај 10 23:16 2018

На балканској математичкој олимпијади, која се од 7. до 12. маја одржава у Београду, званични тим Републике Србије је освојио 5 медаља, од којих су две златне, две сребрне и једна бронзана медаља.

Ученици Алекса Милојевић и Павле Мартиновић из Математичке гимназије у Београду освојили су максималан број поена, а самим тим и златне медаље, саопштили су организатори.

Сребрном медаљом окитили су се Јелена Иванчић и Игор Медведев из Математичке гимназије, док је бронзану медаљу освојио Добрица Јовановић из исте гимназије.

Похвалу за остварени успех добио је и ученик исте гимназије Владимир Виктор Мирјанић. У званичној конкуренцији на такмичењу је учествовало 65 ученика из једанаест земаља у окружењу, док је у незваничној конкуренцији наступило још 43 такмичара из седам земаља света, који су учествовали као гостујући такмичари – укључујући и други тим наше земље. Други тим Републике Србије је такође остварио запажени резултат. Освојене су једна сребрна медаља коју је добио Никола Павловић и пет бронзаних медаља које су донели Јован Торомановић, Марко Медведев, Милош Милићев, Александар Милосављевић и Лазар Корсић. У екипном пласману први тим наше земље је заузео треће, док је други тим заузео шесто место.

Балканска математичка олимпијада се одржава под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у организацији Друштва математичара Србије.

Извор: Просветни информатор

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.