Video u kom bebi buše uši podigao prašinu

jul 18 22:02 2017

Nedavno podeljen video četveromesečne bebe koju je mama odvela na bušenje ušiju ponovo je otvorio često raspravljanu temu o bušenju ušiju kod male dece


U videu koji kruži internetom, četveromesečna beba kojoj buše uši, očito je uznemirena dok sedi u maminom krilu. Otkako se video proširio društvenim mrežama, ponovno su se otvorila pitanja o bušenju uši kod male dece.

Većina roditelja se slaže da se detetu ne bi trebalo bušiti uši, posebno ako je vidno uznemireno i uplašeno. S druge strane, mama četveromesečne devojčice, Rebeka Muson – čvrsto brani svoju odluku.

“Je li plakala? Da, koju sekundu. No, žalim li za tom odlukom? Ne. Moja kćer voli svoje naušnice i puno je lakše probušiti uši dok je još beba, nego jednom kad odraste”, rekla je Rebeka

Nakon što je primila mnogo komentara da bušenjem uši zlostavlja svoje dete, Rebeka je rekla: “Zaista ne znam kako bi se ovo moglo opisati kao zlostavljanje deteta. Bolelo ju je na sekundu i to je bilo to. Po društvenim mrežama, svi opisuju bušenje ušiju kao zlostavljanje deteta, a nijedna osoba uživo nije mi rekla ništa negativno, naprotiv, naslušala sam se samo lepih komentara.”
O bušenju uši puno se raspravljalo, a na kraju krajeva, ova odluka je na roditeljima. Međutim, većina stručnjaka savetuje roditelje da ovu odluku ipak donesu kada dete bude malo starije, a najvažnije od svega je da bušenje uši odradi profesionalna osoba i da se koriste sterilni instrumenti, što nam je objasnila i pedijatar Alemka Jaklin Kekez: “Teško je reći kad je pravo vreme za bušenje, no najvažnije je da se koriste sterilni instrumenti kako ne bi došlo do infekcije, a  da se spreči prenos hepatitisa C. Takođe, treba paziti da se mesto uboda sekundarno ne inficira; nije loše staviti dezinficijens koji se sme koristiti kod dece.”

 

Izvor: klokanica.24sata.hr

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.