Висина плата у јавним службама зависиће од шест критеријума

август 19 15:50 2018

Коефицијенти за плате познати крајем септембра

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је изјавио да коефицијенти по којима ће се убудуће обрачунавати плате запослених у јавном сектору биће познати тек крајем септембра.

Нови платни разреди требало би да буду уведени од 1. јануара 2019, а министар објашњава да ће висина плата у јавним службама зависити од шест критеријума – сложености посла, компетентности, одговорности, аутономије у послу, комуникације и услова рада.

Када је реч о распону платних група, Ружић за Тањуг каже да је утврђено 13 платних група: у групи од један до четири основна и средњошколска спрема, пет и шест – виша, од седам до 11 висока школска спрема, а од 11 до 13 – руководећи послови који захтевају доношење стратешких одлука, одговорност за обављање делатности, доношење финансијских одлука и управљање великим системима.

Распон коефицијената за обрачун плата биће од 1,11 до 8,35.

Извор: Данас

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.