Вујовић: Забрана запошљавања у јавном сектору до марта следеће године

децембар 02 22:43 2016

Министар финансија Душан Вујовић оценио је да ће забрана запошљавања у јавном сектору вероватно трајати до марта следеће године, јер држава вероватно неће бити спремна да пређе на савремени метод запошљавања у јавном сектору од 1. јануара 2017.
Вујовић је то рекао на конференцији у Влади, одговарајући на питање како запослити недостајући кадар у једном београдском вртићу. Он је најпре подсетио да је генерална одлука о забрани запошљавања на снази, али и скренуо пажњу да су постојали изузеци на основу појединачних ситуација, што је комисија разматрала.

“Очекује се прелазак на савремени метод, да Министарство државне управе и локалне самоуправе на основу структурног плана запошљавања по секторима то решава, али нисам сигуран да смо спремни да од 1. јануара то ступи у дејство”, рекао је он.

Вујовић је рекао да, због техничке владе, неке ствари мало касне, па очекује да одговарајуће одлуке везано за запошљавање буду донете тек у марту 2017.

“Стари систем ће функционисати док нови не заживи”, поручио је.

 

Извор: Блиц

  Categories:
 1. децембар 02, 23:41 #1 Ivana

  A koji je to novi sistem zaposljavanja? Radimo u vrticu po 5 godina i jos nismo primljeni za stalno bez obzira sto posedujemo licencu. A opet neki ljudi dodju, odrade pripravnicki u medjuvremenu i budu zaposljeni jer je sistem pun rupa i nosi mogucnost zaposljavanja preko veze. Totalna nepravda. A da ne pisemo o brutalnosti brojcanog stanja grupa u kojima, osim bezbednosti dece ne treba nista drugo razmatrati.

  Одговорите на овај коментар
  • децембар 03, 21:10 Gricko

   Ko se nije zapošljavao u javnom sektoru u vreme ove zabrane? Koga pravite budalama? Smešno…..

   Одговорите на овај коментар
   • децембар 04, 12:59 E

    Prosveta.Veliki broj zaposlenih je sa ugovorima a ugovor znači ”ako nemam svojih kandidata radiš i ove godine” ili ”poslali mi”(opština,stranka,druga škola,ministarstvo,kolega direktor,kućni prijatelj,prijatelj prijatelja….).I tako voze već 3 godine.Prava nikakva a obaveze iste kao i za one koji su u stalnom radnom odnosu.Sindikat 0,Zakoni 00.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.