Заклети на неписменост

новембар 11 22:35 2014

 

 

– У Министарству просвете Републике Србије постоји једна група бирократа која се свим силама труди да задржи постојеће стање информатичке и уопште функционалне неписмености становништва на што вишем нивоу. Чињеница да три године у депоу Владе Србије чаме компјутери од донација говори ништа друго до да постоји једна тајна ћелија, комитет, у врху просветне власти заклет на спречавање српског народа да се оспособи да прати савремне друштвене токове.

republicka-prosvetna-inspekcija

– У том смислу Србија је најгора земља у Европи. После Албаније Србија има функционално најнеписменију нацију. Да је то због тога што нема информатичара било би јасно зашто је тако али Србија има способне и обучене информатичаре медјутим тајни комитет спречава увођење унапређене наставе јер би то разоткрило бројне шупљине просвете: од тога да начелници и директори се брину да запошљавају по свом нахођењу рођаке и пријатеље до тога да информатичко друштво отвара простор за транспарентност података тако да би сваке злоупотребе биле сведене на 

– У том тајном комитету налазе се њихови шефови управа, директори установа и бројни наставници и учитељи који би пре умрли него што би сели да науче шта је то тастаура или миш или како блог да, као средство учења, унапреди наставу. Једни се у “комитету” налазе због крадуцкања а други због лењости! Ако се другима може прогледати кроз прсте због њихових година првима се не може опростити што због мале личне користи упропаштавају будућност нације!

-У том комитету се налазе и бројни издавачи уџбеника, уџбеника који су идеологизовани, несавремени и нетачни али ти издавачи не би желели да ђаци путем интернета допуне своје знање, а наставници га модерирају.

-Поред информатике на удару антимодерниста су још две просветне “новотарије”: факултативни предмети и инклузија. Факултативни предмети су објекат подривања ( с леве стране на Верску наставу, а са десне стране на Грађанско васпитање) јер уводе европске вредности просветитељства у африказиран друштвени систем вредности Србије где је корупција највећа наука, док је напад на инклузију напад на хуманизам!

-Министар просвете Вербић ништа на томе није порадио и одговоран је као млад научник за ово лоше стање и треба због тога да буде смењен са садашњег положаја јер није успео да раскринка и разбије антимодернистичку ћелију у његовом министарству.

-И на крају треба рећи да овај неформални комитет делује у садејству са ширим антимодернистичким покретом у Србији који има јако упориште у врху српске власти и који у незнању народа види свог савезника!

 

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.