Зашто не треба да дајемо деци да пију Кока Колу (ВИДЕО)

април 06 18:43 2017

 

Данас, појединци који константно упозоравају на штетност овог пића тврде да кокаин у Kока Kоли више није потребан јер сви остали састојци који се у њој налазе имају готово исти учинак. На DailiHealtlPost сајту објављено је шта то тачно Kока Kола ради нашем организму у одређеним временским периодима.

У првих 10 минута, 10 кашичица шећера колико се налази у препорученој дневној дози овог напитка напада ваш организам. Претерани унос шећера вас не тера на повраћање због фосфорне киселине која ублажава слатки укус.

Након 20 минута се дешава експлозија инсулина, а јетра одговара на начин да претвори што више шећера може у масти.

Након 40 минута организам је потпуно апсорбовао кофеин, зенице се шире, крвни притисак расте док јетра одбацује одређени део шећера у крвоток. Рецептори у мозгу који утичу на поспаност су блокирани што изазива будност.

Након 45 минута тело повећава продукцију допамина, стимулишући центар задовољства у вашем мозгу. На исти овај начин делује и хероин, али у много интезивнијем облику.
Пре две године произвођачи Kока Kоле су променили формулу и смањили ниво састојка који је здравствени сектор Kалифорније прогласио канцерогеним, а реч је о састојку који се зове 4-метилмидазо (4-МИ), а задужен је за боју овог популарног напитка.

Интересантно је да је исту супстанцу из употребе избацио и највећи Kока Kолин конкурент, Пепси, али само за подручје САД-а.

Да бисте децу одвратили од испијања Kока Kоле, заједно направите експеримент који је приказан у видеу:

IZVOR: lifepressmagazin.com/zdravlje

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.