Због дугова просветарима синдикати звецкају штрајком

фебруар 25 11:39 2017

Од министра Шарчевића сва четири синдиката у образовању затражили су исплату светосавских награда за које су просветари ускраћени последње три године, као и исплату помоћи запосленима по основу 2,5 милијарди динара уштеде након збрињавања технолошких вишкова 

Представници четири синдиката запослених у просвети разговарали су јуче са министром Младеном Шарчевићем око спровођења споразума потписаног 2015. године.

Како је за наш лист рекла Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, синдикати су инсистирали на исплати светосавских награда које нису исплаћиване три године, као и на исплати помоћи по основу 2,5 милијарди динара уштеде након збрињавања технолошких вишкова.

Она истиче да је у питању исплата два пута по 15.000 динара, а да се овај новац дугује читавој просвети од предшколских установа до домова ученика, што обухвата око 107.000 запослених.

Договорено је, каже Јанковић, да се идуће недеље одржи састанак са министарком државне управе и локалне самоуправе Аном Брнабић, а да се одмах након тога затражи састанак код премијера, којем би присуствовали двоје министара и четири председника синдиката.

Споразум између синдиката и владе из априла 2015. године гарантовао је исплату награда и помоћи, а потписали су га тадашњи министри Срђан Вербић и Кори Удовички.

Аутор: Сандра Гуцијан

Извор: Политика

 

  Categories:
  1. фебруар 25, 19:50 #1 Janko

    Našli ste crkvu gde ćete da se krstite! Pa oni da mogu uzeli bi nami ovo malo crkavice!!!U prevodu nista i od strajka a sindikat je misaona imenica!!!!!!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.