Деца васпитача добиће по 9.600 динара!

28 децембра, 2018


Градски секретаријат за образовање и дечју заштиту изненадио запослене у престоничким предшколским установама. Новац за пакетиће добиће запослени који имају малишане до 11 година старости

Запослени у предшколским установама, који имају децу старости до 11 година, добиће новац за новогодишње пакетиће у износу од по 9.600 динара, потврђено нам је у Секретаријату за образовање и дечју заштиту. То ће бити први пут да деца васпитача, медицинских сестара, куварица, спремачица, домара, административног особља и осталих запослених у вртићима, добију поклон пред предстојеће празнике.

Према речима Славка Гака, секретара за образовање и дечију заштиту, за ове намене биће издвојено више од 42 милиона динара. Новогодишње поклоне добиће 4.406 деце, старости до 11 година. Новац је Секретаријат обезбедио из свог буџета, без икаквих крдита и у складу са колективним уговором.

  • Дуго времена није било овакве врсте помоћи запосленим у предшколском образовању – каже Гак. – Сада је време да се на велика врата врате све бенефиције за људе, чији је посао да брину о нашој деци. Две године заредом се повећавају плате у овом сектору, а и у следећој години ћемо наставити у истом темпу, рад на бољим условима за њих, јер су они то заслужили.

“Зелено светло” за исплату новца за новогодишње пакетиће дао је и градоначелник.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама