Deca vaspitača dobiće po 9.600 dinara!

28 decembra, 2018


Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu iznenadio zaposlene u prestoničkim predškolskim ustanovama. Novac za paketiće dobiće zaposleni koji imaju mališane do 11 godina starosti

Zaposleni u predškolskim ustanovama, koji imaju decu starosti do 11 godina, dobiće novac za novogodišnje paketiće u iznosu od po 9.600 dinara, potvrđeno nam je u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu. To će biti prvi put da deca vaspitača, medicinskih sestara, kuvarica, spremačica, domara, administrativnog osoblja i ostalih zaposlenih u vrtićima, dobiju poklon pred predstojeće praznike.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, za ove namene biće izdvojeno više od 42 miliona dinara. Novogodišnje poklone dobiće 4.406 dece, starosti do 11 godina. Novac je Sekretarijat obezbedio iz svog budžeta, bez ikakvih krdita i u skladu sa kolektivnim ugovorom.

  • Dugo vremena nije bilo ovakve vrste pomoći zaposlenim u predškolskom obrazovanju – kaže Gak. – Sada je vreme da se na velika vrata vrate sve beneficije za ljude, čiji je posao da brinu o našoj deci. Dve godine zaredom se povećavaju plate u ovom sektoru, a i u sledećoj godini ćemo nastaviti u istom tempu, rad na boljim uslovima za njih, jer su oni to zaslužili.

“Zeleno svetlo” za isplatu novca za novogodišnje paketiće dao je i gradonačelnik.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama