Порука учитељице родитељима: Поента није у ономе испод јелке, већ у ономе око ње

27 децембра, 2018

Ближи се Божић и Нова година, а родитељи безглаво јуре по продавницама за идеалним поколоном за своје малишане. Да ли мора тако?

Блогерица Орла Рал случајно је наишла на анонимно писмо једне учитељице и поделила га на свом инстаграму . Пренела га је у целости уз поруку да поента празника није у ономе што је испод јелке, већ у ономе што је око ње.

“Драги родитељи, Знам да у ово доба године постоји притисак да створите савршен и чаробан Божић. Знам да им желите дати деци дати чаролију Деда Мраза и осигурати да он донесе најбоље поклоне, што понекад значи и стрес за вас, али пишем ово како бих вам открила једну тајну. Пишем ово како бих вам рекла да ми ваше дете прича о божићним празницима сваког јануара када дође назад у школу. Деца ми причају о данима када сте сви били заједно код куће и гледали телевизију. Причају ми о шетњи по највећој зими како би дошли до McDonald’sa. Причају ми како су били код баке и како су били узбуђени када сте дошли по њих после посла. Причају ми како сте им дозволили да се ушушкају с вама у кревет. Причају ми о томе када сте картали, ишли на базене и заборавили њихов пешкир. Причају ми о томе када сте за прославу Нове године ишли код пријатеља и пустили их да буду будни до поноћи. Причају ми како су волели што су у пиџамама цео дан, а други дан сте ишли на излет. Спомињу своје поклоне, али за њих Божић представља вас, вашу љубав, ваше време, рутине и сигурност. Ви сте њихова најдража ствар! Срећан Божић!”

Извор: Мојпедијатар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама