Poruka učiteljice roditeljima: Poenta nije u onome ispod jelke, već u onome oko nje

27 decembra, 2018

Bliži se Božić i Nova godina, a roditelji bezglavo jure po prodavnicama za idealnim pokolonom za svoje mališane. Da li mora tako?

Blogerica Orla Ral slučajno je naišla na anonimno pismo jedne učiteljice i podelila ga na svom instagramu . Prenela ga je u celosti uz poruku da poenta praznika nije u onome što je ispod jelke, već u onome što je oko nje.

“Dragi roditelji, Znam da u ovo doba godine postoji pritisak da stvorite savršen i čaroban Božić. Znam da im želite dati deci dati čaroliju Deda Mraza i osigurati da on donese najbolje poklone, što ponekad znači i stres za vas, ali pišem ovo kako bih vam otkrila jednu tajnu. Pišem ovo kako bih vam rekla da mi vaše dete priča o božićnim praznicima svakog januara kada dođe nazad u školu. Deca mi pričaju o danima kada ste svi bili zajedno kod kuće i gledali televiziju. Pričaju mi o šetnji po najvećoj zimi kako bi došli do McDonald’sa. Pričaju mi kako su bili kod bake i kako su bili uzbuđeni kada ste došli po njih posle posla. Pričaju mi kako ste im dozvolili da se ušuškaju s vama u krevet. Pričaju mi o tome kada ste kartali, išli na bazene i zaboravili njihov peškir. Pričaju mi o tome kada ste za proslavu Nove godine išli kod prijatelja i pustili ih da budu budni do ponoći. Pričaju mi kako su voleli što su u pidžamama ceo dan, a drugi dan ste išli na izlet. Spominju svoje poklone, ali za njih Božić predstavlja vas, vašu ljubav, vaše vreme, rutine i sigurnost. Vi ste njihova najdraža stvar! Srećan Božić!”

Izvor: Mojpedijatar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama