Aко ви псујете, псоваће и ваше дете. И нећете имати права да му замерите

јул 22, 2016

Душко Радовић једном приликом је „посаветовао“ родитеље да почну да туку своју децу чим почну да личе на њих. И многи психолози сматрају да проблеми у комуникацији, у односу родитељ-дете зависи искључиво од особина самих родитеља, јер су њохови малишани најчешће њихове „копије“. До неразумевања унутар породице долази углавном између оних чланова који имају исте или сличне особине.
roditeljj
Родитељи би требало да имају на уму да њихово понашање деци служи за пример, па ако родитељи псују или показују извесну дозу агресивности према људима, њихови потомци ће се исто тако понашати према својим вршњацима.
Кад деца почну да личе на вас, психолози саветују да пођете од тога шта вама смета, и који приступ вама одговара, те да то исто примените на деци. Уколико ви не трпите претње, грдње и придике, будите сигурни да ће то и вашем наследнику засметати.
Као старији и искуснији, родитељи би требало да буду сталоженији и зрелији, те да повремено искористе понеки трик како би своје малишане наговорили да, на пример, среде своју собу или поједу све из тањира.
Маме и тате морају бити доследни у васпитавaњу деце, не смеју мењати своје ставове и мишљења. Ако инсистирате да дете само склони своје играчке, а касније то сами учините, будите сигурни да нећете код њих стећи поштовање. Та родитељска колебљивост ће се касније негативно испољити на дете, поготово у доба адолесценције.
Извор: новости.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама