Да ли је и ваше дете заинтересовано за све друго осим за учење?

18 октобра, 2017

 
Можда сте покушали да урадите многе ствари, али још не видите резултате. Не брините, будите стрпљиви и усмерите дете на прави пут.

У овој борби, ми смо ваши савезници. Дакле, ево неколико савета.
Упознајте интересе детета
Родитељи треба да упознају интересе свог детета. Ако је дете заинтересовано за певање, плес или спорт, подржите га у томе и подстакните га да прикупи што више информација из те области. Учење ствари које дете интересују, омогуц́ава деци да уопште боље уче у школи.
Читајте детету
Ако је читање детету досадно, покушајте да читате и учите са њим. Прво покушајте да замените читање, мало ви, па дете и да после сваког поглавља или лекције сумирате шта сте прочитали.
Kреативни приступ
Kреативност може да учини учење врло занимљивим. Ако је ваше дете заинтересовано за науку, заједно направите модел планета или урадите неки експеримент. Ако међутим воли уметност, посетите заједно неку представу или изложбу.
Игрице за размишљање
Шах, судоку или решавање слагалице – све ове игре ће помоћи детету да развије ум.
Прославите сваки успех
Деци ће бити драго ако славите њихове успехе. Наградите дете за добро урађене задатке у школи, јер ће то дати добар подстицај да настави даље. Током паузе од учења реците: „Cheers” и наздравите чашом свежег сока.
Извор: www.gugu.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама