Дан пре пријемног испита

14 јуна, 2015

Да би се положио сваки испит потребна је добра припрема. О томе је сада касно говорити, и ако претпоставимо да сте се добро припремили, приступ испиту може направити значајну разлику у бодовима, а на пријемном испиту само 1 бод може да буде пресудан.
340411_beograd-polaganje-prijemnog01rasfoto-oliver-bunic_f
1. Проверите своје знање пре испита
Добро сте се припремили и испит је сутра. Сада ћете а) одахнути и отићи у кревет, б) укључити ТВ и гледати Симпсонове или ц) проверити своје знање?
Тачно је, није време за бубање, боље сте припремљењи него икада до сада. Искористите дан да поновите све формуле. Ако имате тестове из претходних година, погледајте сваки тест и реците себи како се који задатак ради и које формуле треба користити. Наравно, можете само да гледате Симпсонове, али се немојте изненадити ако ваш резултат буде сличнији Бартовим оценама него Лизиним.
 
2. Одморите се
Побрините се да се добро наспавате пре испита. Осећаћете се боље и мислити јасније ако сте се добро одморили. Узети таблету за умирење пре спавања, није грех а није ни штетно. Није препоручљиво узимати класичне таблете за успављивање, али ће таблета за умирење и против панике добро доћи. (Ксалол, на пример). Проверили сте знање последњи пут и сада сте добро припремљени. Запамтите, спремни сте и ма шта се десило, није крај света. Корисно је узети жвакаћу гуму пре испита.
3. Смирите се и не журите
Када добијете задатке, полако их прочитајте. То ће вам дати слику о тежини задатака и колико вам је времена потребно за сваки од њих. Прво урадите задатке из области које најбоље знате, затим пређите на остале. Ако “заглавите” на неком задатку, оставите га, али не бришите. Вратите се на њега касније, у остатку времена. Сви сте већ рачунали колико задатака је потребно да “прођете” и зато не одустајте лако док нисте сигурни да сте испунили план. Оно што је најважније, немојте се журити. Време које је одређено за израду је увек двоструко дуже од оног које је неопходно.
 
4. Обратите пажњу на уредност
Сваки наставник математике ће вам рећи да је аљкав рад најгори непријатељ у решавању задатака.. Чак и ако знате материју одлично, грешка у сабирању или заборављени негативан знак може упропастити цео резултат. Не рачунајте напамет ни најпростије операције. Ако направите грешку, користите гумицу – она је зато ту, ако пишете хемијском, купите коректор.
 
5. Проверите свој рад.
Одлично, завршили сте свој рад пре истека времена. Немојте га одмах предавати. И они са најбољим резултатима праве грешке, тајна њиховог успеха је што увек два пута провере свој рад пре него што га предају. Не могу довољно нагласити колико је провера важна, увек ћете наћи неку грешку. У сваком случају, зависно од типа задатка, вероватно сте од свог наставника добили неке савете како да проверите резултат. Осим провере, пажљиво пређите сваки ред и размислите да ли резултат има смисла., Наравно да нећете пронаћи све грешке, али ћете експоненцијално увећати своје шансе на успех. Не заборавите 1 бод значи разлику од 5 до 10 места на ранг листи.
 
УПОЗОРЕЊЕ!
Не журите! Ако направите грешку, проблем потпуно избрише, и почните из почетка.
Не разговарајте ни са ким и никада не варајте. То вам је можда било опроштено у средњој школи, на пријемном испиту неће. Чак и ако вас неко нешто пита, не одговарајте.
Дајте све од себе, и када имате дилему око формуле или начина израде, радите задатак на оба начина. На крају проверите. Једна од примењених формула ће бити тачна.
 
 
http://srljubica.blogspot.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама