Danas je Svetski dan porodice

15 maja, 2015

 
Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

raspust-i-porodicaGeneralna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj Svetskim danom porodice sa ciljem podizanja svesti o problemima koji postoje unutar porodica i osnaživanjem porodice kao institucije. Porodica predstavlja temelj na kom se izgrađuje društvo. Problemi koji ometaju njeno funkcionisanje uticaće na funkcionisanje celokupnog društva.

Zdrava porodična atmosfera veoma je važna za formiranje samopouzdanog, samosvesnog, uspešnog, srećnog i zadovoljnog deteta. Kroz proces vaspitanja roditelji imaju mogućnost da pomognu svojim mališanima da postanu zdravi i srećni odrasli ljudi.

Porodica treba da bude mesto sigurnosti i sreće, partneri treba da se međusobno poštuju i podržavaju, da imaju poverenja jedno u drugo i da probleme na koje nailaze rešavaju zajedničkim putem. Treba formirati zdravu porodičnu atmosferu i pružiti deci pozitivni nenasilni model ponašanja. Ne samo danas, već svakog dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama