Дисциплинске мере против 27 супервизора, смена 28 директора

1 септембра, 2017
– Министар просвете Младен Шарчевић предложиће школским одборима у 28 школа да смене директоре због пропуста током мале матуре, као и да се покрене дисциплински поступак против 27 супервизора, сазнаје Танјуг у ресорном министарству. …
Из Министарства просвете истичу да без обзира на то није угрожена регуларност мале матуре.

У допису, који ће послати у понедељак, тражи се да “примене законске одредбе према директорима, односно наставницима који нису поштовали Стручно упутство за спровођење завршног испита”.
Највише пропуста утврђено је у Новом Пазару, где би без функције могло да остане 11 директора, а следи Ниш са шест спорних школа. У још 27 школа стигло је упутство да се преиспита одговорност супервизора, за које је казна дисциплински поступак.
Шарчевић је данас са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић и покрајинским секретаром за образовање и научноистраживачку делатност Зораном Милошевићем посетио Основну школу “22. децембар” у Доњој Трепчи код Чачка.
На питање новинара, како коментарише протест због смене директора школе у Чачку, Шарчевић је поручио: “Кад чују колико ће смена бити, штрајковаће још више”.
“Поједини директори су себи организовали подршку. У Чачку смо пре две, три године имали ситуацију да је професор социологије малтретирао женску децу. Директори Медицинске и Прехрамбено угоститељске школе нису реаговали како треба. Родитељи долазили, жали се Министарству просвете, омбудсман је морао да реагује”, рекао је Шарчевић.
Он је подсетио да Минстарство просвете сада има законско право да постави Школски одбор у договору са локалном самоуправом, који ће бити привремен и принудан док те мере трају.
“Питам родитеље Чачка да ли је потребна подршка некоме ко није радио свој посао, а у обавези је да заштити интерес деце?”, рекао је Шарчевић.
“Ми улазимо у реформу образовања како би квалитет образовања био што видљивији, а учење лакше, а да уједно идемо у корак са дигиталним добом”, рекао је Шарчевић, објаснивши да ће уз “паметну таблу”, коју ће школа добити ускоро ђаци у Доњој Трепчи учити као и деца у Чачку или Београду.
Министар је навео да је током лета реновирано 396 школа, да је у њих уложено у просеку више од 1,2 милиона евра, а што су, како каже, темељне и важне промене за побољшање образовног система Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Дисциплинске мере против 27 супервизора, смена 28 директора"

  1. E каже:

    I direktore i supervizore je imenovalo Rešenjima ministarstvo i slalo u školama da ”supervizuju” leteli su a nisu pratili rad ostalih angažovanih u toku ispita.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама