Disciplinske mere protiv 27 supervizora, smena 28 direktora

1 septembra, 2017
– Ministar prosvete Mladen Šarčević predložiće školskim odborima u 28 škola da smene direktore zbog propusta tokom male mature, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv 27 supervizora, saznaje Tanjug u resornom ministarstvu. …
Iz Ministarstva prosvete ističu da bez obzira na to nije ugrožena regularnost male mature.

U dopisu, koji će poslati u ponedeljak, traži se da “primene zakonske odredbe prema direktorima, odnosno nastavnicima koji nisu poštovali Stručno uputstvo za sprovođenje završnog ispita”.
Najviše propusta utvrđeno je u Novom Pazaru, gde bi bez funkcije moglo da ostane 11 direktora, a sledi Niš sa šest spornih škola. U još 27 škola stiglo je uputstvo da se preispita odgovornost supervizora, za koje je kazna disciplinski postupak.
Šarčević je danas sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranom Miloševićem posetio Osnovnu školu “22. decembar” u Donjoj Trepči kod Čačka.
Na pitanje novinara, kako komentariše protest zbog smene direktora škole u Čačku, Šarčević je poručio: “Kad čuju koliko će smena biti, štrajkovaće još više”.
“Pojedini direktori su sebi organizovali podršku. U Čačku smo pre dve, tri godine imali situaciju da je profesor sociologije maltretirao žensku decu. Direktori Medicinske i Prehrambeno ugostiteljske škole nisu reagovali kako treba. Roditelji dolazili, žali se Ministarstvu prosvete, ombudsman je morao da reaguje”, rekao je Šarčević.
On je podsetio da Minstarstvo prosvete sada ima zakonsko pravo da postavi Školski odbor u dogovoru sa lokalnom samoupravom, koji će biti privremen i prinudan dok te mere traju.
“Pitam roditelje Čačka da li je potrebna podrška nekome ko nije radio svoj posao, a u obavezi je da zaštiti interes dece?”, rekao je Šarčević.
“Mi ulazimo u reformu obrazovanja kako bi kvalitet obrazovanja bio što vidljiviji, a učenje lakše, a da ujedno idemo u korak sa digitalnim dobom”, rekao je Šarčević, objasnivši da će uz “pametnu tablu”, koju će škola dobiti uskoro đaci u Donjoj Trepči učiti kao i deca u Čačku ili Beogradu.
Ministar je naveo da je tokom leta renovirano 396 škola, da je u njih uloženo u proseku više od 1,2 miliona evra, a što su, kako kaže, temeljne i važne promene za poboljšanje obrazovnog sistema Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Disciplinske mere protiv 27 supervizora, smena 28 direktora"

  1. E kaže:

    I direktore i supervizore je imenovalo Rešenjima ministarstvo i slalo u školama da ”supervizuju” leteli su a nisu pratili rad ostalih angažovanih u toku ispita.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama