Драги мужу, крећем на одмор!

7 јула, 2016

Драги мужу,
Ти мене баш много волиш, зар не? Пошто је то тако, онда ти неће сметати чињеница да сам подигла сав новац са рачуна. И мало, само мало отишла у минус. Не брини, пошто ни ја не бринем, када добијеш плату, нестаће минус очас посла.
Шта све можете урадити једном руком када сте МАМА
То сам учинила из следећих разлога.
1. Купила сам ти једну велику срце торту. Са укусом кестена. И чоколаде. Додуше, бебац и ја смо појели више од пола, али рачунај да смо појели твој део срца, како бисмо те стално носили са собом.
2. На тераси те чека гајба пива. То што фале два пива, је само зато што су ми комшије носиле гајбу до стана, па сам морала да их почастим. Неће ти фалити, али ако ти баш зафале, оставицу ти 200 динара у чинијици код телефона, па ако будеш имао времена, ти пођи до радње и купи пиво себи.
3. Управо сада ћу позвати моје маму и тату, па ко буде расположен од њих двоје, доћи ће. Ово ти најављујем, зато што мислим да је лепо да знаш када нам долазе гости. А постоји и још један разлог. Читај даље…
4. Сав веш је опран и испеглан. Кућа је сређена. У фризу је залиха хране, тако да немамо бриге ако избије и какав рат, обезбеђени смо. Биће вам све довољно. Пардон, бице нам све довољно. Уствари, најбоље би било да сада пређес на тачку број пет.
Oтворено писмо једне маме свим татамa
5. Од оних пара што сам их узела, уплатићу себи одмор. Јос се троумим око дестинације, инаце бих то већ урадила. И да, добро си прочитао, уплатићу себи, не теби, не беби, не нама… Ја знам да ме волиш највише на свету. И да би за мене урадио све. Е па, сада, нађи у себи ону трунку разума и разумевања за мене, која је 24 часа дневно већ 655 дана (или ако ти је драже 1 годину, 9 месеци и 17 дана, ако рачунас и данас) уз твоје, моје, наше дете. За ону која и храни и успављује и пева и игра се и пресвлачи. Кажеш и теби је потребан одмор? Јесте, верујем ти, али ти радиш, тако да ћес ипак као прави џентлмен препустити мени да одем прва. Па када се вратим, ако остане било шта од новца, изволи иди, широко ти поље. Пусти ме само да одем. Десет дана, довољно.
6. Ако не будеш могао сам са бебом, ту су ти моји мама и тата. Зови и своје, направи журку, не бих да звучим безобразно, али снађи се. Моје мисли су вец на некој плажи. Где пијем коктеле. На мене много не рачунај. Ипак, да бебац не би превише патио, можемо се чути преко скyпе-а. Једном у два дана, ако није проблем. И ако бебац не плаче. То не бих желела чути. Потребан ми је мир, опуштање и потпуна нирвана. Ако бас желис, могу ти једном дневно слати своју фотку са неке плаже. Да и ти осетиш мало тог блаженства и додир сунца.
7. Омиљене бебине књиге су испод јастука. Распоред јеловника је окачен на фризу. Пар припремљених јела је у замрзивачу. Веш у машини укључуј на 30. Не на 40, не на 60. На 30. Написала сам ти на машини ста треба да укључис. Цвеће заливај сваког трећег дана. Значи, то ти је само три пута, док мене не буде.
8. Ако се бебац разболи, сви лекови су ти у кутији. Имаш сируп за температуру. Имаш капи за нос. И очи. Ако не знаш ста му је, не часи ни часа, правац докторка. Знаш која је његова, провери када ради и само прати њена упутсва.
svrsena-luksuzna-mesta-za-odmor_800x600
Јао, ја се расписала као да ћу месец дана бити одсутна. Што и није тако лоса идеја. Нека, нека, за почетак бар десет дана, а касније ћемо већ видети… И ових десет биће ми довољно да се вратим у живот и да почнем коначно да дишем. Пуним плућима. Да живим а не животарим.
Колико времена запослене маме проводе са својом децом ..
Упс, откуд ти драги, већ са посла? Ја сам мислила да ти јавим поруком да покупиш дете, ево и написала сам ти писмо, где ћу и шта ћу… Какви су то кофери питаш? Ма, не пусти, то сам само склањала летње ствари… А писмо? Сада није ни важно, када си већ дошао… Ево сада ћу га прогутати… ма шта лупам, сада ћу га склонити и бацити. Нема потребе да читаш све ћу ти испричати… Неко ти је подигао сав новац са рачуна? Немогуће? Па јеси ли звао банку? Јао, јао, чекај, па то сам била ја… Зашто сам то урадила? Па ето сањала сам баш то што причас, да ће ти неко дићи сав новац са рачуна, па да те заштитим… Откуд торта, шта славимо? Е,еее… донела комшиница. Замисли. Открили јој да има шецер. А тек што је појела пола торте, па каже, ево вама да се не баци. И пиво је она донела, да не питаш када видиш гајбу на тераси… Одох сада да се туширам. Средила сам цео стан, ако не видиш. Баш сам била вредна. Шта кажеш, не чујем те од туша, стигла ми је порука од пријатељице? Не читај, ево излазим. А прочитао си је… И шта пише? Да ми жели срећан пут где год кренула… Ма пусти је, луда жена, још се и она спрда са мном. Као да бих ја могла негде да отпутујем и оставим вас двојицу саме. Као да не бих могла…
аутор текста : Јелена Вучетић
 
Извор: Being Mom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама