“ Je li Vukota , koliko ti ono imaš godina ? „ – “ Nemam nijednu , sve su prošle ! „

28 juna, 2014

Sede dva starca na klupi, uživaju u lepom sunčanom danu , posmatraju dečicu koja trčaraju, mlade parove koji prolaze zagrljeni.Odednom jedan starac upita ovog drugog starca :
– “ Je li Vukota , koliko ti ono imaš godina ? „
– “ Nemam nijednu , sve su prošle ! „

Još jedna lekcija. Lekciju nećete dobiti samo u školi, na fakuletu. Lekcija koje nema u knjigama. Odjednom mi misli odlutaše ,u glavi se vrti jedna rečeica : “ Nemam nijednu, sve su prošle !“

Starimo , prolaze minuti, sati ,dani… Godine! Živimo u malom mestu velikih pravila…Odvojeni od sveta, svega bitnog, svemu onome čemu težimo. Slika koja nas prožima i uvlači nam u kosti tu želju za nećim većim, od samog života, od svega što je našem malom svetu poznato, nečeg novog, neistraženog, te daljine koja nas doziva svojim izluđujućim glasom, stvara nemir u duši, čini da telo drhti u tmurnoj zimskoj noći. Pitanje je sta ćemo uraditi dok još imamo nade da učinimo nešto za sebe, da ostvarimo snove, osnujemo porodicu . Jer na kraju krajeva mi smo ti koji biramo. Ali ima i onih kojima je bitno tuđe misljenje, očekivanja drugih ljudi, ne žele da razočaraju druge ljude , i zbog toga prave pogrešne izbore. Sada je pravo vrijeme ukoliko već nijeste bili hrabri da iskoračite , budete ono što zaista jeste, bacite maske koje ste godinama radili i počnete da živite. Da se borite za ono što volite. Tati se ne sviđa vaša devojka ? Mama želi da upišete kriminalistiku i sanja da njeno dijete upiše baš taj fakultet ? Hoćete li reći da je vaš san da postanete neko drugi ?
Svaki novi dan nosi novu priliku, novu šansu. Sanjajte, maštajte. Živite svoje snove! Imamo priliku da uradimo nešto novo, pokažemo nekom koliko nam je zaista stalo do nekog, probamo nešto novo. Mi kreiramo dane . Mi odlučujemo upravo sada kakav će život da nam bude. Imamo izbor da se borimo , ili posustanemo ? Da radimo ili ispijamo kafe i stalno se žalimo kako nas život nije mazio ! Da li ćemo tražiti izgovore da odustanemo ili pak razloge da nastavimo dalje? Izbor je samo naš.
Izaberite ljude koji vam prijaju, koje čine da vam je toplo oko srca. Naučite da živite , volite život.
Na putu do svojih ciljeva, doživećete razočarenja, izdaju, prevaru .Vetar će vas jako šibati sa svih strana. Bićete stavljeni na probu. Upadaćete u mnoge nedaće i iskušenja. Ljudi će vas ogovarati, ismevati vas, jer ste drugačiji od drugih. Jer se izdvajate iz okoline i nenaviknuti na vas pokušaće da ugase tu iskru u vama. To je zapravo na testiranju vaša volja , koliko jako zapravo to želite ? Moraćete nekada da se odreknete i sna. Ostvarite sebe , ne samo u poslu , već u porodočnom životu , budite dobar roditelj , prijatelj ,dobar i pošten čovek..Budite kompletna ličnost, ne dozvolite da jednog dane sve prođe i prilike , šanse, ljubav, godine…Ne dozvolite sebi da jednog dana sedite na klupi i prisećate se svih izgubljenih prilika, prokockanih šansi zbog toga što niste bili u stanju da izađete iz kaveza , zarobljeni u svijetu tudđih načela, nametnutih pravila i očekivanja.
Život je kada imaš san i kada veruješ u njega. A kada snovi postanu stvarnost pobedio si vreme, i sve sto je nekada bilo još uvek traje i smrt nije više kraj života “
 Montevideo Bog te video.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama